Roland: Van Buiten Leren

Een ontdekkingsreis naar eigenheid en eigenschappen. ‘Een coachtraject met Van Buiten Leren om te leren mijn eigen rol als coach en begeleider. Het werd een ontdekkingsreis naar eigenheid en eigenschappen. Ik ontdekte dat het woord reisleider bij mij past”.

Judith: Durven en doen

Ruim drie jaar terug verruilden wij onze woonplek in Leiden voor een boerderij net buiten Laren (Lochem). Hiermee kregen wij als rasechte stedelingen naast een mooie woonplek ook de beschikking over een grote tuin. Ik had altijd al graag meer willen tuinieren, dus ik kon me hier aardig op gaan uitleven. Eigenlijk had ik nauwelijks verstand van tuinieren. Tot dan toe schakelden we meestal een tuinman in voor de inrichting en werkten we een beetje op ons gevoel. Toen we hier twee jaar woonden, besloten we om een aantal zaken in de tuin grondiger aan te gaan pakken en gingen op zoek gegaan naar iemand die ons hierbij kon bijstaan. Via vrienden van ons kwamen we bij Ria Markvoort terecht die ons vanaf dat moment ging ondersteunen om een plan voor het terrein te maken en om dit te realiseren.

Daniel Roos: Groener groeien

Kernwoorden die helemaal op mijn lijf geschreven zijn: groei en ontwikkeling. Training op basis van de methodiek ‘Van Buiten Leren’ maakte mogelijk dat ik aan de slag kon gaan als mensenbegeleider: tuinman met een dubbel doel.

Peter Griffioen: MBO docent

Peter komt als 62 jarige mbo docent met de vraag om begeleiding en inspiratie om gezond zijn pensioen te halen. Peter heeft als hobby tuinieren en beschikt over een grote eigen tuin. Het thema van de coaching wordt: de tuinman in de klas. Bewustzijn ontwikkelen dat je groei en ontwikkeling kan faciliteren maar daar geen grip op hebt. Het werken in de (eigen) tuin wordt zo een metafoor voor werken in het onderwijs.

Referenties

Onthaastingsessie boerderij Vennekotte

In mijn volle agenda staat sinds enige tijd met regelmaat: ‘onthaastingsessie boerderij Vennekotte’.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden.

 

Contact maken

Ja, ik wil graag dat iemand van Erve Vennekotte contact met mij opneemt.

Neem contact met mij op