Teambegeleiding
Ons motto is: naar buiten om naar binnen te kijken. Vaak is dat letterlijk, maar het is zeker figuurlijk bedoeld. De tijd nemen om je bloot te geven, om opnieuw te ontdekken wat er in je binnenkant leeft, wat je raakt, stilzet, in beweging brengt en blokkeert. Met elkaar de tijd nemen om een onderwerp als duurzaamheid uit te werken en bezield te raken, zodat het perspectief geeft voor de eigen organisatie.
Ria Markvoort is coach, teamtrainer, organisatietrainer en opleider voor o.a. professionals die de groene omgeving actief willen inzetten voor (creatieve) leer en begeleidingssituaties.
We bieden
- Echte heisessies. Concreet aan de slag met vraagstukken uit de organisatie in een inspirerende natuurlijke omgeving waar je elkaar op een andere manier ontmoet. Letterlijk de tijd en de ruimte nemen om ‘opnieuw’ naar het vraagstuk te kijken om met elkaar oplossingen te vinden.
- In-company trainingen over organisatieontwikkeling, leiderschap, samenwerken, communicatie en strategie. De wetten van de boerderij inspireren bij deze vraagstukken.
- Kleinschalige actieve bijeenkomsten over bv. duurzaamheid, vakmanschap, omgaan met tijd, rust creëren in hoofd en gedrag, creativiteit. Inspiratie en bemoeienis komt ook van een deskundige/vakman zoals een boer, kok, ondernemer, kunstenaar, filosoof, psycholoog, organisatiedeskundige.
- Inspiratiesessie voor het onderwijs, o.a. teamontwikkeling, communicatie, procesbegeleiding, praktische wijsheid over duurzaamheid, innovatief handelen.
- Sfeervol afscheid nemen van een collega. Uit onderzoek van Levi van den Boogaard blijkt dat een persoonlijk cadeau en een ceremonie belangrijk is voor het welbevinden na de pensionering. Een workshop voor een gezamenlijke belevenis: iets persoonlijks maken en woorden vinden voor weggaan en achterlaten. Dat kan een praktisch voorwerp zijn, zoals een vuurpot van oud gereedschap en ook metaforisch bedoeld worden, zoals een werkstuk van metalen ringen en wilgentenen die de verbondenheid weergeeft.
Vraagstukken waaraan gewerkt wordt en over geleerd is
- Het team onderwijs en kwaliteit van AOC Oost wil inhoudelijke voeding voor duurzaamheid: ook op het vlak van gezonde werkomstandigheden.
- De Gelderse bezoekerscentra willen meer samenwerken en ondernemender in de eigen omgeving gaan acteren, waar de eigen drijfveren voor energie en synergie zorgen. Twee x per jaar hebben ze een bijeenkomst. We werken hierin samen met IVN Gelderland.
- Verzekeringsbedrijf OWM Achterhoek wil een echte heisessie: een actieve brainstormsessie voor het beleid van de komende 10 jaar. Resultaat: ideeën overactief positioneren in de Achterhoek.
- Een onderwijsteam van een lagere school heeft het woord duurzaamheid inhoud gegeven en praktisch vormgegeven: een insectenhotel, met beschilderde dakpannen van de oudbouw, voor het schoolplein.
- Een plaatselijke politieke partij krijgt input voor het onderwerp duurzaamheid en lokale politiek. De theorie werd praktisch met de workshop Boerderijkoken en Erfstukken maken. In twee groepen werden persoonlijke hooikisten gemaakt voor het afscheid van actieve leden.
- Een kerkgenootschap heeft vier betekenisvolle leden die een andere functie gaan bekleden bedankt door met elkaar een passend voorwerp als aandenken te creëren voor degenen die afscheid nemen. Voor de gemeente is iets gemaakt om achter te laten: een altaarstuk om blijvende verbondenheid uit te drukken.