Wie we zijn

Ria Markvoort en Paul Brugman hebben met hun bedrijf De Hoge Woerd (training, coaching en begeleiding) een inspirerende leeromgeving gecreëerd. Erve Vennekotte is de verwezenlijking van de droom van Ria Markvoort. Een boerderij als een natuurlijke omgeving, waar mensen en organisaties kunnen werken aan hun ontwikkeling.

Ria en Paul met honden Erve Vennekotte 750x420px

Ria Markvoort is als boerendochter en ‘tuinman’ op een eigen wijze vergroeid met de aarde. Haar persoonlijke ontwikkeling is een organisch proces geweest: van tuinman naar creatief tuintherapeut naar HBO docent, coach en trainer. Door (management)opleidingen aan de Universiteit Utrecht is er onderbouwing gekomen voor het begeleiden van organisatieontwikkeling en leren in organisaties. Gaandeweg heeft ze een eigen werkwijze ontwikkeld: Van Buiten Leren, de groene omgeving als creatieve leer- en werkplaats voor mensen en organisaties.

Door een grote liefde voor ontwikkelingen in de groene en agrarische sector is ze betrokken bij diverse ontwikkelingen in deze sector.

linkedin 16x16Linkedin profiel Ria Markvoort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paul Brugman is als levenspartner en senior technicus (werkzaam bij United op het Mediapark in Hilversum) intensief betrokken bij deze droom. Voor hem is de letterlijke ruimte een inspiratiebron voor ambachtelijke werkzaamheden en technische innovaties. Als technisch dienstverlener is hij de vakman van de techniek en het machinepark.

linkedin 16x16Linkedin profiel Paul Brugman

Wat we zochten en vonden

Erve Vennekotte Laren Gelderland boerderij pand 750x280px

De Vennekotte in 2011.

Boerderij Erve Vennekotte is, na een jarenlange zoektocht, in de zomer van 2011 door De Hoge Woerd aangekocht en heeft daarmee een dubbelfunctie gekregen: boerderij en centrum voor duurzaam leren en ontwikkelen.

Derkje Paul Ria Erve Vennekotte 750x500px

 

De boerderij was van Derkje Beuzel. Zij heeft hier bijna 60 jaar geboerd met haar man Hendrik.

Het erf is voortdurend in verandering en ontwikkeling, net als mensen en organisaties. Gasten worden uitgenodigd om actief en concreet veranderingen vorm te geven.Het is nu, op een andere manier, een levendig en dynamisch erf met een diversiteit aan werkzaamheden, activiteiten, plekken en ruimten. Het erf wordt gebruikt als omgeving die uitnodigt tot ver en breed kijken. Een plek waar mensen de tijd te nemen om te leren over jezelf, anderen, de omgeving en de organisatie. Inzichten,vaardigheden en lef als oogst. 

Thema’s als leiderschap, voorwaarden voor groei, veranderen en samenwerken worden op het erf vanzelfsprekend beleefd. Leren hierover wordt gemakkelijker.

Lees meer: Het verhaal van Derkje

Vakmensen en collega's

We werken nauw samen met een aantal specialisten die de trainingen een belangrijke inhoudelijke meerwaarde geven. Vakmensen die én hun vak goed verstaan én goed de rol van leermeester beheersen.

Met de woorden vakmanschap en ambachtelijkheid willen we uitdrukken wat mensen kunnen maken en organiseren. Respect voor vakmanschap en historie wordt uitgedrukt in eigentijdse duurzame oplossingen.

We werken samen met:

 • Daniel Roos, dubbeldoeltuinman van Tuinpraktijk De Groene Loods.
  Tuinpraktijk De Groene Loods verbindt mensen, de natuur, vakmanschap en duurzame ontwikkeling aan elkaar. Enerzijds door klanten praktisch te helpen bij allerhande werkzaamheden in de tuin, anderzijds door in dat proces cognitieve en reflectieve ontwikkelingen op gang te brengen en te stimuleren.
 • Piet-Hein Spieringhs, wilgentenenvlechter van De Vlechterij.
  De Vlechterij staat voor het vlechten met wilgenteen in de breedste zin: (historisch) mandwerk, kunstobjecten, vrije vormen en de grootst denkbare tuinschermen. Wij leveren maatwerk.
 • Gijs Jeulink, chef kok en eetinnovator van Culinair Verantwoord.
  Wij verzorgen jouw catering. Wij werken graag met streek producten en hebben voorkeur voor biologisch. Onze mogelijkheden zijn eindeloos, van bedrijfscatering en feestje tot de culinaire begeleiding rondom het afscheid van een dierbare.
 • Tsjerk Holtrop, beeldend kunstenaar en procesbegeleider. Dutch Ceramics.
 • De vormentaal van Tsjerk Holtrop is ontleend aan monumentale en organische structuren. Was die in eerdere studies een samenvoeging van details uit landschappen, gezien vanaf het water van rivieren en kanalen; in recenter werk zijn de objecten een interpretatie van een in stukken gezaagde boom. Deze draagt geen takken meer, maar onderdelen van gebruiksvoorwerpen en vormen die zijn te zien met de nieuwste nano technologie, voorbij het blote oog. De optelsom van deze macro en micro-elementen is een verhalend object waarop is in- en uit te zoomen.
 • Auk Russchen, kunstenaar, artist. aukrusschen.

  Organische verwonderingen, inspiratie en processen die ten grondslag liggen aan mijn werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact met mij op

Referenties

Teamdag Bestuurskantoor van de Stichting Vrijeschool Noord en Oost-Nederland

Met de collega’s van het Bestuurskantoor van de Stichting Vrijeschool Noord en Oost-Nederland hebben wij een gezellige en nuttige teammiddag gehad bij Vennekotte in Laren.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden.

 

Contact maken

Ja, ik wil graag dat iemand van Erve Vennekotte contact met mij opneemt.

Neem contact met mij op