Hoe we ruimte geven

Erve Vennekotte is te gebruiken als een levendige en natuurlijke context voor echte ‘heisessies’. Het boerenerf als betekenisvolle omgeving waar natuurlijke, organische processen en werkzaamheden daadwerkelijk beleefd worden. Dit geeft input om ‘buiten het kader te denken’ en innovatieve oplossingen te realiseren. Letterlijk een plek die ruimte biedt.
Als gast maakt u gebruik van alle mogelijkheden.

Een boerenerf ingericht als ontmoetingsplek

Erve Vennekotte is een authentieke boerderij in het agrarische buitengebied in het Gelderse Laren met 3 ha grond. Gelegen in het fraaie coulissenlandschap, direct naast landgoed Verwolde, is het een landschappelijk juweel. Een rijk landschap, mede ook door de dikste eik van Nederland op loopafstand. Favoriet bij gasten voor korte wandeling na de lunch of een gesprek.

Op het erf is het vanzelfsprekend om te leren over de verwantschap tussen organische- en mens/organisatieprocessen. De ambachtelijke, natuurlijke omgeving levert een echte én een mentale oogst. U komt al doende in aanraking met grotere thema’s zoals groei, ontwikkelen, veranderen en leiderschap.

Een natuurlijke basis voor leren en ontwikkelen

Een verblijf op ons erf is voor velen een nieuwe ervaring. Terecht komen in een onbekende situatie is de basis voor leren: hoe je doet in een situatie waarin je niet weet wat je moet doen. Leervoorkeuren worden helder en kunnen worden gecommuniceerd. Mensen gaan elkaar begrijpen.

De oude koeienstal herbergt mensen

‘De deel’, de plek waar jarenlang de koeien stonden en gemolken werden, is vakkundig en duurzaam verbouwd. Met zorg, aandacht en visie is er een sfeervolle, kleinschalige ontmoetingsruimte ontstaan met alle moderne faciliteiten zoals wifi en beamer. Het gehele erf nodigt uit tot reflecteren, leren, bezinnen, dwarsdenken en zoeken van creatieve oplossingen.

De boerderij als broedplaats, plannensmederij en echte werkplaats

Er kunnen veelsoortige activiteiten een plek vinden. Naast de activiteiten van De Hoge Woerd wil Erve Vennekotte een trainingslocatie zijn voor creatieve trainers en een inspirerende vergaderlocatie begeleiders van voor bijeenkomsten waar je elkaar echt in de ogen kijkt en streeft naar dialoog.

In verbinding met innovaties: nieuwe dienstverlening op het platteland

Agrarisch betekent landelijk, verband houdend met de landbouw. Om ondernemend te zijn op een kleinschalig grondgebonden bedrijf in de agrarische sector moest er een verschuiving plaatsvinden van doel naar middel. Letterlijk stront scheppen en mensen uitnodigen om te vertellen met hun ‘shit’.

Agrarische dienstverlening in een nieuw jasje. Het landschap, de dieren, de voormalige agrarische gebouwen en de tuin met haar planten en groenten, zijn creatieve input geworden voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. Een schaap is meer dan wol en vlees.

Boerderijkoken en andere workshops

Hoe mooi is het een dag vergaderen af te sluiten met een lekkere maaltijd. Of je laten inspireren om concreet duurzaamheid te beleven. U kunt samen met de chef-kok en de tuinman in de buitenkeuken een eigen natuurlijke maaltijd samenstellen met de groenten en vlees van het erf en de lokale ondernemers.

Wij kunnen U helpen om een vergadering voor te bereiden en om het dagvoorzitterschap te organiseren. In de arrangementen kunt u inspiratie vinden voor een vergaderbreak of een inspirerende workshop.

Deskundige procesbegeleiders werken samen met vakmensen en delen hun kennis en wijsheid.

De creatieve werkmethodiek van buiten leren: een innovatieve benaderingswijze die input geeft aan ontwikkelprocessen van mensen en organisaties, kan (op maat) worden ingezet voor inspiratie en begeleiding.

Deel van het landschap

Erve Vennekotte is een historische boerderij met 3 ha grond in het agrarisch buitengebied in het Gelderse Laren, tussen Deventer en Almelo.

hoe we ruimte geven erve vennekotte 015

Gelegen in het fraaie coulisselandschap, direct naast landgoed Verwolde, is het een landschappelijk juweel. Een bijzondere locatie, mede ook door de dikste eik van Nederland op loopafstand. Een favoriete korte wandeling voor na de lunch.

Het landschapsplan van Erve Vennekotte

Landschapsplan erve vennekotte 11x1136px

Neem contact met mij op

Referenties

Anne-Marie Terhorst, GroenwerkXL

 Intervisie werkcoaches te laren.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden.

 

Contact maken

Ja, ik wil graag dat iemand van Erve Vennekotte contact met mij opneemt.

Neem contact met mij op