Waarom een boerenerf

Op een boerenerf ervaar je ruimte en seizoenen en deal je met het onverwachte. Je komt in contact met de wetmatigheden van de boerderij, de lange termijnplanning, met leven en dood. Op een erf kun je ver weg kijken, ben je nooit klaar, sta je actief in de innovaties, ben je ondernemer en vakman tegelijk. Je eet uit de tuin, je mag spelen met de omstandigheden, je kan het hooi ruiken en op het stro zitten en je komt elkaar tegen bij de kachel om allerlei te bespreken. Een boerenerf is dus buitengewoon geschikt als inspirerende leeromgeving.

Onze motivatie om te werken en te leven op het platteland

  • We zochten een echte, passende plek om te wonen en te werken: leer- en ontwikkelprocessen faciliteren in een groene en gemoedelijke omgeving die het resultaat van een bijeenkomst positief beïnvloedt.
  • We willen duurzaamheid zichtbaar en beleefbaar te maken en zelf ook inspiratie bieden.
  • Je komt in contact met de eigen historie: een eeuwenoud boerenerf met keuzen en gewoonten van lang geleden. We nodigen daarmee anderen uit om op een vanzelfsprekende manier in aanraking te komen met de historie van jezelf en van de organisatie.
  • Als tuintherapeut weet Ria: een erf/tuin is een bron van verhalen en herinneringen die zorgen voor ‘opnieuw ontmoeten’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenties

Teamdag Bestuurskantoor van de Stichting Vrijeschool Noord en Oost-Nederland

Met de collega’s van het Bestuurskantoor van de Stichting Vrijeschool Noord en Oost-Nederland hebben wij een gezellige en nuttige teammiddag gehad bij Vennekotte in Laren.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden.

 

Contact maken

Ja, ik wil graag dat iemand van Erve Vennekotte contact met mij opneemt.

Neem contact met mij op