Eten uit eigen tuin

Gegrilde asperges in een tuinkruiden-gremolata.

Uit onze moestuin oogsten we groene asperges. Ze hebben een groot voordeel:ze hoeven niet geschild te worden. Wij grillen de asperges in olijfolie en mengen ze daarna in een gremolata van tuinkruiden (thijm, rozemarijn, bieslook en peterselie) knoflook en olijfolie.

aspergesNodig voor 2 personen: 300 gram groene asperges,1 teentje knoflook,1 citroen,1 dl olijfolie, veel verse tuinkruiden, peper en zout

Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze in een grilpan of in de oven.

Maak een gremolata: schil de citroen heel dun en hak deze heel fijn. Hak de knoflook en de kruiden ook heel fijn. Mengen met olijfolie en een kwartier op elkaar laten inwerken. Maal er wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout door.

Bereiding: Bestrijk de gegrilde asperges met de gremolata en laat het afkoelen.

Lekker als salade of als bijgerecht.

Referenties

Anne-Marie Terhorst, GroenWerkXL

Versterken van de onderlinge communicatie en het verbeteren van de samenwerking.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden.

 

Contact maken

Ja, ik wil graag dat iemand van Erve Vennekotte contact met mij opneemt.

Neem contact met mij op