Eten uit eigen tuin
Gegrilde asperges in een tuinkruiden-gremolata.
Uit onze moestuin oogsten we groene asperges. Ze hebben een groot voordeel:ze hoeven niet geschild te worden. Wij grillen de asperges in olijfolie en mengen ze daarna in een gremolata van tuinkruiden (thijm, rozemarijn, bieslook en peterselie) knoflook en olijfolie.
Nodig voor 2 personen: 300 gram groene asperges,1 teentje knoflook,1 citroen,1 dl olijfolie, veel verse tuinkruiden, peper en zout
Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze in een grilpan of in de oven.
Maak een gremolata: schil de citroen heel dun en hak deze heel fijn. Hak de knoflook en de kruiden ook heel fijn. Mengen met olijfolie en een kwartier op elkaar laten inwerken. Maal er wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout door.
Bereiding: Bestrijk de gegrilde asperges met de gremolata en laat het afkoelen.
Lekker als salade of als bijgerecht.