Duurzaamheid beleefbaar maken

De CDA fractie van Rijssen-Holten wil tijdens haar jaarlijkse fractie-uitje op een smakelijke en luchtige manier nadenken over duurzaamheid. Wij ontwikkelen voor deze bijeenkomst een nieuw programma over duurzaamheid en eten. Dit bezoek geeft ons de kans om het nieuwe concept ‘Koken op de boerderij’ uit te proberen. Het resultaat wordt gelukkig heel positief ontvangen.

CDA1Uitgangspunt: duurzaamheid begint bij jezelf en vraagt in elke context een andere definitie. We startten met een korte oefening om te verwoorden wat duurzaamheid voor jou betekent. Iedereen zoekt en vindt op het erf een persoonlijke metafoor. Een veldsteen voor respect voor historie. Een baksteen voor efficiënt omgaan met grondstoffen. Een wortel voor groenten van dichtbij. Een bloem voor het belang van groen en ecologie.

In  twee workshops wordt gewerkt met ingrediënten voor duurzaamheid. Onder leiding van chef-kok Gijs Jeulink (www.culinairverantwoord.nl) wordt een boerderijmaaltijd gemaakt met als motto: No Waste. Op deze manier eten maken is: concreet, doen wat je anders niet doet, ongemakkelijk, leerzaam, lachwekkend, verwonderen. In de houtwerkplaats maken de deelnemers hooikisten onder leiding van Gert Markvoort voor energiezuinig eten bereiden. De fraai vormgegeven hooikisten worden weggeven aan de fractieleden die afscheid nemen. Het zijn persoonlijke, duurzame afscheidscadeaus. Op deze manier is timmeren: vormgeven een duurzaamheid, samenwerken, nieuwe ervaringen opdoen.

CDA2Het derde groepje van fractieleden, gaat reflecteren op de persoonlijke politieke ervaringen. Ze delen hun wijsheid middels een "zingevend boeket". Duurzaamheid gaat over een groter doel nastreven, eigen standpunten durven loslaten en denken in belangen. Zo ontstaat dialoog.

Referenties

Teamdag Bestuurskantoor van de Stichting Vrijeschool Noord en Oost-Nederland

Met de collega’s van het Bestuurskantoor van de Stichting Vrijeschool Noord en Oost-Nederland hebben wij een gezellige en nuttige teammiddag gehad bij Vennekotte in Laren.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden.

 

Contact maken

Ja, ik wil graag dat iemand van Erve Vennekotte contact met mij opneemt.

Neem contact met mij op