Boerderij meest populair als vergaderlocatie

Boerderijtjes zijn op dit moment het meest populair als vergaderlocatie. Ze zijn zelfs meer in trek dan conferentiehotels.

Een artikel op de site van Managementsupport.nl van 15 oktober 2013:

Boerderijtjes zijn op dit moment het meest populair als vergaderlocatie. Ze zijn zelfs meer in trek dan conferentiehotels. “Een boerderij huur je namelijk exclusief”, verklaart Diana Hofs van Buitenbusiness in Management Support Magazine oktober. “Boerderijen worden vaak gebruikt voor meerdaagse vergaderingen en trainingen. De bijzondere band die je dan opbouwt neem je mee terug naar je bedrijf.” Bijzondere vergaderlocaties voldoen aan de eisen: kleinschalig, natuur, rust, beleving en uitstekende faciliteiten.

Meest ludiek
Volgens Diana zijn het pipowagenpark en het onbewoonde eiland de meest ludieke vergaderlocaties in Nederland. “Het woonwagenpark heeft twaalf authentieke pipowagens, helemaal in stijl gerestaureerd. Het onbewoonde eiland ligt in het Veluwemeer waar tipi-tenten, safaritenten en Mongoolse yurts staan. In een gemeenschappelijke tipitent vergader je rondom een groot vuur.”

Andere ideeën
Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om een vergadering te combineren met een arrangement, bijvoorbeeld uitwaaien in een speedboot in de Rotterdamse haven, als co-piloot meevliegen in een Boeing (flight simulator) of werken met honden of paarden. Of denk eens aan vergaderen op een ronde boot in de Groningse grachten of op een speciale fiets: de conference bike!

Kosten
Vergaderen in crisistijd hoeft niet duur te zijn. Volgens Diana Hofs is vergaderen op een boerderij zelfs goedkoper dan in een conferentiehotel. “Vooral particuliere locaties kun je ook als groepsaccommodatie huren, en daar kun je voordelig vergaderen.” Kies je voor een ruimte binnen de eigen organisatie of ga je liever naar een landhuis, villa, klooster, molen, klipper, kasteel of safarilodge? Er zijn mogelijkheden te over.

Referenties

F.V. Bouwman, Cyber BV

De gastvrouw en -heer geven blijk van het doel en houden daar ook uitstekend rekening mee.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden.

 

Contact maken

Ja, ik wil graag dat iemand van Erve Vennekotte contact met mij opneemt.

Neem contact met mij op