Leren & ontwikkelen

Wijzer worden en inzichten verwerven door te reflecteren op je leerervaring. Stilstaan, terugkijken, oordeelloos waarnemen en jezelf in de context kunnen beschouwen zijn praktische aspecten die horen bij leren en ontwikkelen. Leren doe je overal. De context is een bepalende factor hoe je leert. Ria Markvoort ontwikkelde Van Buiten Leren: de groene omgeving als unieke leeromgeving.

Een verblijf op ons boerenerf is voor velen een nieuwe ervaring. Terechtkomen in een onbekende situatie is de basis voor leren: hoe je doet in een situatie waarin je niet weet wat je moet doen. Leren en ontwikkelen horen bij elkaar. Leren gaat vooral over kennis en vaardigheden en is meer gericht op de korte termijn. Ontwikkelen gaat met name over groei van talenten en eigenschappen en is meer gericht op de lange termijn. Leren gaat over toevoegen en is meer buitenkant. Ontwikkelen gaat over terugvinden en is meer binnenkant. We halen o.a. inspiratie uit ‘de ecologie van het leren’ van Manon Ruijters.

Leervoorkeuren worden zichtbaar en bespreekbaar. Begrip groeit als basis voor respectvol samenwerken.

Onze natuurlijke wijsheid: er tijd nodig is voor groei en ontwikkeling.

Trainingslocatie    Vergaderlocatie    Vergaderarrangement    Coaching en begeleiding    Teambegeleiding    Tuincursus 'een tuin vol verlangens'    Locatie heisessies    Workshops    Onthaastsessies    Train the trainer

Referenties

Jan Smelt, Skal biocontrole

Ik heb al veel gezien op gebied van situationeel leiderschap, maar Ria weet het tot in de finesses toe te passen met liefde en oog voor de mensen.

Lees meer...

Contact maken

Ja, ik wil graag dat iemand van Erve Vennekotte contact met mij opneemt.

Neem contact met mij op